De punten zijn geslepen

door Janet

Zo aan het eind van de zomervakantie en de start van de eerste werkweek is het wel weer even wennen voor mij. Er moeten weer afspraken gemaakt worden over hoe we het dit komende schooljaar doen met de gastouder, bso, zwemles, picknick van school. Over de opvang van de kinderen in de laatste 2 schoolweken, go-ahead eagles soccercamp (waar onze zoon naar toe gaat), de eerste voetbaltraining. Ik vind het nogal wat moet ik je eerlijk zeggen. Het zorgt bij mij wel voor kopzorgen. Dan kan ik even op tilt slaan merk ik. Op zo’n moment vraag ik me af ‘hoe deden we dat toch afgelopen schooljaar’? Ik vind het ook wel weer een gedoe merk ik. Al dat geregel. Er kan me dan laten gijzelen door gedachten in mijn hoofd als ‘ik stop maar met werken, veel gemakkelijker’ of ‘ik ga gewoon een baan namen van 9.00 – 16.00’of ‘kan ik het nog wel!’.

Op mijn echte eerste werkdag heb ik moeite om op gang te komen, om echt weer te starten. Ik ruim mijn werkkamer nog maar wat op, haal nog een kop koffie, lees een paar mailtjes, maak een ’to do list’ en ga uit onrust de punten van mijn maar potloden slijpen (gelukkig heb ik nu eindelijk een goede puntenslijper gekocht). Want ja, waar begin je? Wat moet ik eigenlijk allemaal gaan doen? Gelukkig vind ik de ’to-do-list na vakantie’ terug. Dit helpt een beetje, maar toch, het is niet genoeg merk ik. Op zo’n moment vraag ik me af hoe doen anderen dat? Hoe starten die weer op? Hoe vinden zij hun focus?

Vandaag is werkdag 3 en merk ik dat ik, na het slijpen van veel potloden, een noodbrug in mijn mond, zoonlief blij op de voetbal, dochter heeft het naar haar zin bij de gastouder, goede afstemming met mijn man, het drinken van thee, het mijmeren, zo langzamerhand mijn focus weer scherp krijg. Mijn eerste offerte is weer verstuurd, joepie ik mag weer een training Herstelgericht werken verzorgen! De eerste coaching gesprekken zijn weer gevoerd. Een cliënt die na afloop zegt dat hij meerdere inzichten heeft gekregen, meer in zijn kracht staat en een bredere blik heeft. Joehoe, ik heb er nog steeds heel veel plezier in en ik kan het nog! De eerste blog is weer geschreven, gisteravond mijn eerste les body-balance weer gevolgd. Ik merk dat ik weer rustig(er) ben en geniet van het weer aan het werk zijn. En ik blijf benieuwd naar hoe anderen dat doen. Wat helpt jou om je weer te focussen. Slijp jij ook je potloden?

Deel dit artikel
2 reacties
 • Elbert-jan
  Beantwoorden

  Die eerste 2 weken rommel ik wat af en blink ik uit in nonproductiviteit. Wat wel fijn is dat ik daar geen last (meer) van heb. Opstarten die ik gewoon zo. Binnen die 2 weken krijgen mijn lijf en hoofd ook tijd om te wennen. En dat komt na die 2 weken goed weer van pas.

  • Janet
   Beantwoorden

   Het is mooi om te lezen hoe jij het jezelf toestaat en accepteert dat je het gewoon zo doet. Ben ik ook mee bezig!

Reageren?

Contact opnemen

Ik ben even niet online op dit moment. Maar je kunt hier een e-mail sturen. Ik zal dan snel contact met je opnemen. Vriendelijke groet, Janet Mulder

Not readable? Change text. captcha txt